Καλώς ήρθατε στο Διαδικτυακό Χώρο του 18ου Γυμνασίου Αθηνών

 a14ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Χορωδία του 18ου Γυμνασίου, στην οποία συμμετέχουν και μαθητές του 18ου ΓΕΛ Αθηνών, συμμετείχε στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Μουσικών, που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 28 Απριλίου 2018 στο Pagani της Ιταλίας και βαθμολογήθηκε με 100/100, κατακτώντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Γυμνασίων-Λυκείων.

Την προετοιμασία της Χορωδίας και τη Διεύθυνσή της ανέλαβε η καθηγήτρια του 18ου Γυμνασίου Αθηνών κα Παρασκευή Μακρινού, Μουσικολόγος - Πιανίστα. 


Η Χορωδία παρουσίασε πρόγραμμα αποτελούμενο από τα εξής έργα:

1. Αναστάσιμος Κανών - Βυζαντινός ύμνος 2. Νανούρισμα - Μανώλη Καλομοίρη 3. Que faceste? Dite su!, Macbeth - Giuseppe Verdi.

Οι μαθητές και μαθήτριές μας, με τη συμμετοχή τους σε μια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας, τίμησαν τη Δημόσια Εκπαίδευση της χώρας μας και προέβαλαν την Ελλάδα στο εξωτερικό.


Χορωδία 18


 

Ακούστε τη ραδιοφωνική εκπομπή των μαθητών εδώΔελτίο Τύπου του Ραδιοφωνικού Σταθμού "Αθήνα 9.84"

Μετά την περυσινή παρουσίαση της ζωής του Μπετόβεν, οι μαθητές του 18ου Γυμνασίου Αθηνών

μπαίνουν ξανά κι εφέτος στο στούντιο του Αθήνα 9.84 για να παρουσιάσουν κάτι νέο.

Και μάλιστα σε απευθείας μετάδοση! Θέμα τους «Το Κοντσέρτο ταξιδεύει στο χρόνο».

 

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τους το «ταίριασμα» των ήχων, από το Μπαρόκ έως τον 20ό αιώνα,

με κοντσέρτα που σημάδεψαν την πορεία της μουσικής. Ακούστε  κοντσέρτα για διάφορα όργανα των

Βιβάλντι, Μπαχ, Χαίντελ, Χάιντν, Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σοπέν, Σούμαν, Ραβέλ, Προκόφιεφ.

 

Ακούστε αυτά τα υπέροχα παιδιά, μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, στην «Κλασική Κόμπακτ Δισκοθήκη».ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ανταλλαγής Νέων της πόλης της Αθήνας και της 

γερμανικής πόλης Μπάμπεργκ. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 16 νέοι και νέες από το Δήμο της 

Αθήνας που φοιτούν στο 18ο Γυμνάσιο Αθηνών και 14 νέοι από τη Βαμβέργη. Περισσότερα εδώ.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Β' ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την δεύτερη εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2017 (19/6/2017-28/6/2017) το οποίο έχει ως εξής: Τάξη Α' - Τάξη Β' - Τάξη Γ'

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας Ιουνίου 2017 το οποίο έχει ως εξής: Τάξη Α' - Τάξη Β' - Τάξη Γ'


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ

Ενημερώνουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες αυτών ότι τα αποτελέσματα μετά την α' εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2017 θα ανακοινωθούν την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 και ώρα 11.30. Την ίδια ημέρα και ώρα θα επιδίδονται στους γονείς και κηδεμόνες οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών και μαθητριών. Επίσης θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας και το πρόγραμμα της β' εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2017 για όσους μαθητές παραπέμπονται σε μαθήματα.


ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 12.00 μ.μ. θα επιδοθούν στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών μας οι έλεγχοι προόδου τους κατά το Β' τετράμηνο του σχολικού έτους 2017-2018. Επίσης ανακοινώνεται και το πρόγραμμα εξετάσεων (το οποίο βρίσκεται εδώ).

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 και Τρίτη 30 Μαΐου 2017 οι μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν ενημέρωση για το προγράμματα δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν στο σχολείο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και επισκέφθηκαν τις εκθέσεις Τεχνολογίας (υπεύθυνη κ. Κόκιου) και Αντιπολεμικού Μηνύματος (υπεύθυνη κ. Κοψιά). Φωτογραφικό υλικό από τις εκθέσεις βρίσκεται στο blog του σχολείου.  


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Χορωδία του 18ου Γυμνασίου Αθηνών, στην οποία συμμετέχουν και μαθήτριες του 18ου ΓΕΛ Αθηνών, με 34 από τα 38 μέλη της, συμμετείχε στο 63ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 30 Απριλίου 2017 στο Κορκ της Ιρλανδίας.

Tην προετοιμασία της Χορωδίας και τη Διεύθυνσή της ανέλαβε η καθηγήτρια του 18ου Γυμνασίου Αθηνών κα Παρασκευή Μακρινού, Μουσικολόγος - Πιανίστα.

H Χορωδία παρουσίασε το πρόγραμμά της στους χώρους: Cork City Library, Crawford Art Gallery, Cork City Hall, Blackrock Castle Observatory. Απόσπασμα από την παρουσίαση της χορωδίας βρίσκεται και στο κανάλι του σχολείου στο youtube (https://youtu.be/gQCOYQS0mbs).  

Oι μαθητές και μαθήτριές μας με τη συμμετοχή τους σε μια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας, τίμησαν τη Δημόσια Εκπαίδευση της χώρας μας και προέβαλαν την Ελλάδα στο εξωτερικό.Επίσκεψη στο σχολείο μας από το Theresianum Gymnasium Mainz

Την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 αναμένουμε να επισκεφτεί το σχολείο μας ομάδα 22 μαθητών και μαθητριών συνοδευόμενη από δύο εκπαιδευτικούς από το Theresianum Gymnasium του Mainz της Γερμανίας σε συνέχεια της περσινής επίσκεψης (Απρίλιος 2016) της χορωδίας του σχολείου μας στο Theresianum Gymnasium Mainz. Καλώς να έρθετε φίλοι!!!Επαναληπτικές εξετάσεις περιόδου Φεβρουαρίου 2017

Ενημερώνουμε τους παραπεμπόμενους μαθητές που κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016 φοίτησαν στη Γ' Γυμνασίου ότι το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων περιόδου Φεβρουαρίου 2017 βρίσκεται εδώ. Η ύλη των μαθημάτων είναι η ίδια με την οποία εξετάστηκαν τόσο την περίοδο του Μαΐου-Ιουνίου 2016 όσο και του Σεπτεμβρίου 2016 και μπορούν να την αναζητήσουν στο αριστερό τμήμα της σελίδας.Το 18ο Γυμνάσιο Αθηνών ταξιδεύει στα ερτζιανά

Όσοι δεν κατάφεραν να ακούσουν το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 την εκπομπή που ετοίμασαν οι μαθητές της Γ' τάξης για τον Μπετόβεν ή όσοι θέλουν να την ξανακούσουν, μπορούν να κάνουν κλικ εδώ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 9.84, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί.

 

Ο Νίκος Κανελλόπουλος παραχωρεί το μικρόφωνο της «Κλασικής Κόμπακτ Δισκοθήκης» σε μαθητές γυμνασίου.

Tα παιδιά της Τρίτης τάξης του 18ου Γυμνασίου Αθηνών σχεδίασαν μια δίωρη εκπομπή για τη ζωή και το έργο του Μπετόβεν. 

Έγραψαν τα κείμενα, επέλεξαν τη μουσική και θα παρουσιάσουν την εργασία τους στον Αθήνα 9.84, στο πλαίσιο της εκπομπής. 

Είναι μια μικρή και ελπιδοφόρα ακτίνα φωτός από εφήβους, οι οποίοι επέλεξαν να μιλήσουν για τον «Τιτάνα της Μουσικής». 

Ας τους ακούσουμε κι ας τους ενθαρρύνουμε. Κι ίσως βρουν μιμητές.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Διευθυντής κ. Κουτσής Ηλίας και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου προσκαλούν τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του 18ου Γυμνασίου την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12.00 για ενημέρωσή τους σχετικά με την επίδοσή των παιδιών τους στα μαθήματα κατά το 1ο τετράμηνο της φετινής σχολικής χρονιάς καθώς και την παραλαβή των ελέγχων επίδοσής τους.ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε τους μαθητές και τους γονείς/κηδεμόνες αυτών ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό αύριο Τρίτη 10/1/2017. Περισσότερα εδώ.

 


ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Ενημερώνουμε τους μαθητές και τους γονείς/κηδεμόνες αυτών ότι έχει δημοσιευθεί στον ιστότοπο του σχολείου το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα.Το πρόγραμμα εμφανίζεται κάνοντας κλικ στν αντίστοιχη επιλογή στην κορυφή της αρχικής σελίδας ή εδώ.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με αφορμή την πρώτη αυτή επικοινωνία μας για το τρέχον σχολικό έτος 2016-2017, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές, τις δικές μου και όλων των καθηγητών του σχολείου μας για την πρόοδο των παιδιών μας. 

Επιπλέον θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι βασική φροντίδα όλων μας είναι η πρόοδος των μαθητών μας, η διαμόρφωσή τους σε πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα, κριτική σκέψη και ικανές γνώσεις. Ο στόχος αυτός είναι δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς τη δική σας βοήθεια. Γι αυτό ζητούμε τη συνεργασία σας και κυρίως την εμπιστοσύνη σας για κάθε πρόβλημα που ενδεχομένως θα προκύψει.

Ξεκινώντας αυτή τη συνεργασία και ειδικότερα για να γνωριστείτε με το Σύλλογο Διδασκόντων, να ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου (ειδικά οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Α? Γυμνασίου) και να ανταλλάξουμε απόψεις για τη βελτίωση των συνθηκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας

 

 Σ Α Σ   Π Ρ Ο Σ Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας (είσοδος από Λεωφόρος Ιωνίας) την Δευτέρα 03 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:00. Για την ενημέρωσή σας, σας επισυνάπτω μία περίληψη του σχολικού κανονισμού σχετικά με τους μαθητές καθώς και μία λίστα με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας (έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση καθηγητών όλων των ειδικοτήτων).

 Eίμαι βέβαιος ότι με το διάλογο και τη συνεργασία θα πετύχουμε το στόχο μας.

  

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 10.00.  Στη συνέχεια οι μαθητές θα παραλάβουν τα βιβλία τους. Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2016 θα εκδοθούντην Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 14.00.


 

 Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Μάιος 2018 17:58
  Joomla free templates, website hosting business.