Κεντρική Σελίδα Νέων/Ανακοινώσεων PDF Εκτύπωση E-mail


Ανακοίνωση


Το σχολείο θα παραμένει ανοικτό κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2016 κάθε Τρίτη και ώρες 8.30 - 14.00. Η είσοδος θα γίνεται από την οδό Δαίρπφελδ. Για να δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων περιόδου Σεπτεμβρίου 2016 πατήστε εδώ


Ανακοίνωση


Σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2016 πατήστε εδώ.


Πρόσκληση σε εκδήλωση


Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 20.00 το 8ο Γυμνάσιο Αθηνών πραγματοποιεί εκδήλωση στο χώρο του στην οποία εκδήλωση συμμετέχει και η θεατρική ομάδα του σχολείου μας "ΑΡΓΩ" με την τραγωδία του Ευριπίδη "Ιφιγένεια η εν Ταύροις". Η πρόσκληση της εκδήλωσης εδώ.


Πρόσκληση σε θεατρική παράσταση


Σας προσκαλούμε στην παράσταση της τραγωδίας του Ευριπίδη "Ιφιγένεια η εν Ταύροις" της θεατρικής ομάδας "ΑΡΓΩ" του σχολείου μας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 και ώρα 20.00 στο ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 152 και Ατταλείας, Νέα Φιλαδέλφεια). Πρόσκληση για την εκδήλωση εδώ.


Ύλη εξετάσεων περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2016

Ανακοινώθηκε η εξεταστέα ύλη για όλες τις τάξεις του σχολείου για την περίοδο εξετάσεων Μαΐου-Ιουνίου 2016 η οποία έχει ως ακολούθως:

Τάξη Α'           Τάξη Β'        Τάξη Γ'


Πρόγραμμα εξετάσεων περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2016

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων για όλες τις τάξεις του σχολείου για την περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2016 το οποίο έχει ως ακολούθως:

Τάξη Α'           Τάξη Β'         Τάξη Γ'


Με την "Ιφιγένεια" στην αρχαία Μεσσήνη.

Η θεατρική ομάδα ΑΡΓΩ του σχολείου μας συμμετείχε για 2η συνεχόμενη χρονιά στο 5ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αρχαίας Μεσσήνης με την τραγωδία του Ευριπίδη "Ιφιγένεια η εν Ταύροις".

Βιώσαμε ανεπανάληπτες στιγμές και αποκτήσαμε εμπειρίες ζωής μέσα σε ένα υποβλητικό χώρο,ενώ οι πολύ καλές κριτικές που αποσπάσαμε μας γέμισαν περηφάνια, χαρά και συγκίνηση.Και η ΑΡΓΩ συνεχίζει το ταξίδι της στο χρόνο...

Ας απολαύσουμε κάποιες απο τις στιγμές που ζήσαμε...

Για φωτογραφίες πατήστε εδώ.


Η ΑΡΓΩ ταξιδεύει και πάλι στην Αρχαία Μεσσήνη με την «Ιφιγένεια».


photo1
 
Η θεατρική ομάδα ΑΡΓΩ του σχολείου μας προκρίθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά να συμμετάσχει στο 5ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος «Αρχαία Μεσσήνη 2016» με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια η εν Ταύροις».Το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας) και σκοπός του είναι η βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και την πολιτιστική μας κληρονομία.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Εκκλησιαστήριο Αρχαίας Μεσσήνης απο 13-20 Απριλίου 2016. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ και τη σύνθεση της θεατρικής ομάδας εδώ .

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


Πληροφορίες για την τριήμερη εκδρομή της Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας στη Σύρο μπορείτε να βρείτε εδώ.


ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Β' ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/μαθητριών του σχολείου μας ότι η επίδοση των ελέγχων του Β' τριμήνου του σχολικού έτους 2015-16 θα γίνει την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 12.00


ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ' ΤΑΞΗΣ

Μετά το άνοιγμα των προσφορών των 9 ταξιδιωτικών γραφείων, ως πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά κρίθηκε εκείνη του ταξιδιωτικού γραφείου IQ HOLIDAYS με κατάλυμα στο ξενοδοχείο Dolphin Bay Hotel στο Γαλησσά Σύρου (http://www.dolphin-bay.gr) και κόστος 135? ανά άτομο.


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ' ΤΑΞΗΣ

Προσφορές για την πραγματοποίηση της 3ήμερης εκδρομής της Γ' τάξης του σχολείου στη Σύρο το χρονικό διάστημα 31/3/2016 - 2/4/2016 κατέθεσαν τα παρακάτω ταξιδιωτικά γραφεία (με αλφαβητική σειρά): 

  1. At Holidays
  2. Grefis
  3. Happy Days Travel
  4. I.Q. Holidays
  5. Manessis Tours 
  6. Spalas I. Christos
  7. Travel Mall
  8. Vlassopoulos
  9. Zorpidis

 Τη Δευτέρα 29/2/2016 θα συνεδριάσει η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών η οποία έχει συσταθεί από τον Διευθυντή του σχολείου και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν και στον ιστότοπο του σχολείου.


ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Μετά το άνοιγμα των προσφορών των 3 ταξιδιωτικών γραφείων, ως πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά κρίθηκε εκείνη του ταξιδιωτικού γραφείου TravelTime με κόστος 330? ανά άτομο.


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Προσφορές για την πραγματοποίηση της 4ήμερης εκδρομής της χορωδίας του σχολείου σε Mainz-Frankfurt το χρονικό διάστημα 16/4/2016 - 19/4/2016 κατέθεσαν τα παρακάτω ταξιδιωτικά γραφεία (με αλφαβητική σειρά): 

  1. I.Q. Holidays
  2. Ikaros Tours 
  3. TravelTime


ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Α' ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας ότι η επίδοση των ελέγχων του Α' τριμήνου του σχολικού έτους 2015-16 θα γίνει την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12.00


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Στον περίπατο στο Άλσος Βεΐκου στο πλαίσιο της "2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού" που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, έγιναν τα εσωτερικά πρωταθλήματα στα αθλήματα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του βόλλεϋ. Νικήτριες ομάδες αναδείχθηκαν εκείνες των τμημάτων Γ3 στο ποδόσφαιρο (νικώντας στο τελικό εκείνη του τμήματος Α3 στα πέναλτυ), Γ1 στο βόλλεϋ (νικώντας στον τελικό εκείνη του τμήματος Β1) και Γ1 στο μπάσκετ (νικώντας στο τελικό εκείνη του τμήματος Α3). Μπορείτε να δείτε τα πλήρη αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο, στο βόλλεϋ και στο μπάσκετ

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ


Ενημερώνουμε ότι ο περίπατος στο Άλσος Βεΐκου στο πλαίσιο της "2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού" που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2015 αναβάλλεται για την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Προσκαλούμε τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας σε συνάντηση με τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του 18ου Γυμνασίου Αθηνών την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου (είσοδος από Λεωφόρο Ιωνίας)

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Ενημερώνουμε τους μαθητές του σχολείου μας και τους γονείς και κηδεμόνες αυτών ότι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2015-2016 θα πραγματοποιηθεί με τον αγιασμό που θα λάβει χώρο στο προαύλιο του σχολείου την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 9.30 π.μ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 

 

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2015. Δείτε εδώ.

 

Η ύλη των μαθημάτων είναι η ίδια στην οποία εξετάσθηκαν οι μαθητές/μαθήτριες και κατά την εξεταστική περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2015. 

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 

 

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξετάσεων Μαΐου-Ιουνίου 2015 ανά τάξη:

 

Τάξη ΑΤάξη ΒΤάξη Γ

 


Επίσης μπορείτε να δείτε την ύλη ανά τάξη και αντικείμενο:

 


 

Τάξη Α'

 

Θρησκευτικά, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία από μετάφραση, Νεοελληνική Γλώσσα (Γλωσσική Διδασκαλία), Νεοελληνική Λογοτεχνία, Ιστορία, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία, Γεωγραφία

 

Τάξη Β'

 

Θρησκευτικά, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία από μετάφραση, Νεοελληνική Γλώσσα (Γλωσσική Διδασκαλία), Νεοελληνική Λογοτεχνία, Ιστορία, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία, Χημεία, Γεωγραφία

 

Τάξη Γ'

 

Θρησκευτικά, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία από μετάφραση, Νεοελληνική Γλώσσα (Γλωσσική Διδασκαλία), Νεοελληνική Λογοτεχνία, Ιστορία, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία, Χημεία, Πληροφορική.

 


 

Η "ΑΡΓΩ" ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΛΕΝΗ"

 

Η θεατρική ομάδα Αργώ του σχολείου μας προκρίθηκε να συμμετάσχει στο 4οΔιεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος- «Αρχαία Μεσσήνη 2015» με την τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη. Το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην παρουσίαση έργων αρχαίου ελληνικού ή λατινικού δράματος (τραγωδίας ή κωμωδίας) και σκοπός του είναι ή ουσιαστική-βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και την πολιτιστική κληρονομιά μας. Δικαίωμα συμμετοχής στο Φεστιβάλ είχαν αποκλειστικά οι θεατρικές ομάδες των σχολείων Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδος καθώς και νεανικές ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κολλεγίων και Πανεπιστημίων άλλων κρατών.

 

Ενδιαφέρον για συμμετοχή στο Φεστιβάλ εκδήλωσαν τριάντα πέντε σχολεία και κολλέγια από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ κατόπιν επιλογής που έγινε με βάση οπτικοακουστικό υλικό από τις πρόβες του έργου κάθε ομάδας, προκρίθηκαν δέκα έξι, μεταξύ των οποίων η Royal Academy of Dramatic Art(London), το University College London , και το  Liceo Classico F. Maurolico diMessina Italy, γεγονός που καταδεικνύει και την επιτυχία της ομάδας μας.

 

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο εκκλησιαστήριο Αρχαίας Μεσσήνης, από 22 έως 29 Απριλίου 2015 (η θεατρική μας ομάδα θα εμφανιστεί τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στις 11.00). Περισσότερα εδώ και εδώ

 

 

 

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ 2ο ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ NOVI SAD ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

 

Πέμπτη 17/4/2015 ώρα 18.15: Αναχώρηση από την οδό Σαρανταπόρου των 40 μαθητών και μαθητριών της χορωδίας του 18ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Αθηνών για το Novi Sad της Σερβίας μαζί με την υπεύθυνη της χορωδίας κ. Μακρινού Παρασκευή, τους συνοδούς καθηγητές και καθηγήτριες,  το διευθυντή του 18ου Γυμνασίου Αθηνών κ. Κουτσή Ηλία και τη διευθύντρια του 18ου ΓΕΛ Αθηνών κ. Γκουτζινοπούλου Αθηνά, καθώς και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Μουσικών Χορωδιών Καρδίτσας κ. Ευθυμιάδη Νικόλαο και τον παρουσιαστή του Διεθνή Διαγωνισμού κ. Κωστάλα Αλέξη.

 

Παρασκευή 18/4/2015 και ώρα 14:00: Άφιξη στο Novi Sad μετά από ταξίδι 20 ωρών. Φαγητό και βόλτα στην πόλη. Προετοιμασία  για την αυριανή μεγάλη μέρα.

 

Σάββατο 18 Απριλίου 2015 ώρα 20:00: Συγχαρητήρια στη χορωδία μας για την μεγάλη επιτυχία της να πάρει το βραβείο για τη δεύτερη θέση!! Και του χρόνου πρώτοι!!!


ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Β' ΤΡΙΜΗΝΟΥ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 

 

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας ότι τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:30 θα γίνει η επίδοση των ελέγχων προόδου των μαθητών/μαθητριών του σχολείου για το δεύτερο τρίμηνο του σχολικού έτους 2014-2015.

 

Επίσης την ίδια ημέρα θα παραγματοποιηθούν οι εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο των Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Η συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων στις εκλογές αυτές κρίνεται απαραίτητη.

 

 

 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ' ΤΑΞΗΣ

 

Μετά το άνοιγμα των προσφορών των 11 ταξιδιωτικών γραφείων, ως πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά κρίθηκε εκείνη του ταξιδιωτικού γραφείου IQ HOLIDAYS με κατάλυμα στο ξενοδοχείο Portaria Hotel and Spa στην Πορταριά (http://www.portariahotel.gr) και κόστος 110? ανά άτομο.

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ 3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Γ' ΤΑΞΗΣ

 

Προσφορές για την πραγματοποίηση της 3ήμερης εκδρομής της Γ' τάξης του σχολείου στο Πήλιο το χρονικό διάστημα 20/3/2015 - 22/3/2015 κατέθεσαν τα παρακάτω ταξιδιωτικά γραφεία (με αλφαβητική σειρά): 

 

  1. At Holidays
  2. Forever Travel
  3. Globetrotter Tours & Travel
  4. Happy Days Travel
  5. I.Q. Holidays 
  6. Interland Travel
  7. Laggaris Tours
  8. Manessis Tours
  9. Νικολαΐδης
  10. Our Travel My Choice
  11. Thiamis Tours

 

 Τη Δευτέρα 16/2/2015 θα συνεδριάσει η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών η οποία έχει συσταθεί από τον Διευθυντή του σχολείου και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν και στον ιστότοπο του σχολείου.

 


 

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΓΙΑ 2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

 

Μετά το άνοιγμα των προσφορών των 4 ταξιδιωτικών γραφείων, ως πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά κρίθηκε εκείνη του ταξιδιωτικού γραφείου Interland με κατάλυμα στο ξενοδοχείο Domotel Arni στην Καρδίτσα (http://domotel-hotels.com/arni-karditsa/el/) και κόστος 60? ανά άτομο.

 

 

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ 2ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

 

Προσφορές για την πραγματοποίηση της 2ήμερης εκδρομής της χορωδίας του σχολείου στην "7η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών" στην Καρδίτσα για το χρονικό διάστημα 12/3/2015 - 13/3/2015 κατέθεσαν τα παρακάτω ταξιδιωτικά γραφεία (με αλφαβητική σειρά):

 

 

 

  1. I.Q. Holidays 
  2. Interland Travel
  3. Laggaris Tours
  4. Rika Travel

 

 Τη Δευτέρα 12/1/2015 θα συνεδριάσει η επιτροπή αξιολόγησης των προσφορών η οποία έχει συσταθεί από τον Διευθυντή του σχολείου και τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν και στον ιστότοπο του σχολείου.

 

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ A' ΤΡΙΜΗΝΟΥ

 

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας ότι η επίδοση των ελέγχων προόδου για το Πρώτο τρίμηνο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρες 12.00 - 14.00.

 

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Γυμνασίου Αθηνών. Η συμμετοχή όλων των γονέων/κηδεμόνων κρίνεται απαραίτητη.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Ενημερώνουμε τους μαθητές αλλά και τους γονείς και κηδεμόνες τους ότι την Τετάρτη 5/11/2014 δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα γιατί οι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν τους εκπροσώπους τους στα Περιφερειακά Συμβούλια.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι μαθητές και οι γονείς/κηδεμόνες τους μπορούν να επιλέγουν την επιλογή "Πρόγραμμα" στο οριζόντιο μενού για να βλέπουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σχολείου. Η επιλογή έχει ενημερωθεί με το πρόγραμμα που θα ισχύσει όλη αυτή την εβδομάδα. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μπορούν να δουν το πρόγραμμα εδώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Ξεκινώντας για φέτος τη συνεργασία μας και ειδικότερα για να γνωριστείτε με το Σύλλογο Διδασκόντων, να ενημερωθείτε για  τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου (ειδικά οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Α? Γυμνασίου) και να ανταλλάξουμε απόψεις για τη βελτίωση των συνθηκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Σ Α Σ    Π Ρ Ο Σ Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας (είσοδος από Λεωφόρο Ιωνίας) τη Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:00. 


ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - ΑΓΙΑΣΜΟΣ


Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 09.30.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ


Εκδόθηκαν την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 τα τελικά αποτελέσματα επίδοσης των μαθητών του 18ου Γυμνασίου Αθηνών (μαθητές που προάγονται/απολύονται, μαθητές που παραπέμπονται σε επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβριο και μαθητές που απορρίπτονται). Τα αποτελέσματα έχουν τοιχοκολληθεί και μπορούν να ενημερώνονται για αυτά οι μαθητές ή οι γονείς/κηδεμόνες τους όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο κάθε Τρίτη που το σχολείο θα παραμένει ανοιχτό τις ώρες 08:30 - 13:30. 

Το πρόγραμμα επαναληπτικών εξετάσεων Σεπτεμβρίου 2014 βρίσκεται εδώ ενώ η ύλη των εξετάσεων ανά μάθημα είναι η ίδια στην οποία εξετάσθηκαν οι μαθητές στις εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου 2014 (βλέπε παρακάτω).


ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2014


Το σχολείο μας συμμετείχε με πολύ μεγάλη επιτυχία στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου 2014. Συγκεκριμένα 4 μαθητές της Γ' Γυμνασίου κατέλαβαν θέσεις μέσα στους πρώτους 100: ο Παναγιώτης Αβατζιάδης κατέλαβε την 25η θέση, ο Χρήστος Αρζουμάν την 31η, ο Ευάγγελος Ευαγγελίου την 47η και ο Γκέρι Κούτα την 76η.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ παιδιά!!!


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Σας προσκαλούμε στην παράσταση της θεατρικής ομάδας "ΑΡΓΩ" του σχολείου μας στην αίθουσα εκδηλώσεων του 18ου Γυμνασίου Αθηνών (Λεωφόρος Ιωνίας και Ρως - Άνω Πατήσια) τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 και ώρα 6.00 μ.μ. 

Κατεβάστε την πρόσκληση της παράστασης εδώ 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

Ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 το πρόγραμμα προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2014 που θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα 29/5/2014-19/6/2014.  Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο (κάντε κλικ στην αντίστοιχη τάξη):

Α' Γυμνασίου

Β' Γυμνασίου

Γ΄Γυμνασίου


Η εξεταστέα ύλη των μαθημάτων κάθε τάξης είναι η ακόλουθη (κάντε κλικ στην αντίστοιχη τάξη):

Α' Γυμνασίου

Β' Γυμνασίου

Γ΄Γυμνασίου

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η Χορωδία του 18ου Γυμνασίου Αθηνών, με τη διάκρισή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, προωθήθηκε στο Διεθνή Διαγωνισμό Σχολικών Χορωδιών στο Novi Sad της Σερβίας. Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το σχολείο μας

Στον εν λόγω διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε  στις 12 Απριλίου 2014, η χορωδία του σχολείου μας κατέκτησε το Τρίτο Βραβείο στην κατηγορία «μικτών χορωδιών». Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τύπου του καλλιτεχνικού διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας κ. Ν. Ευθυμιάδη εδώ.

Η επιτυχία αυτή αποτελεί τη βάση για τη συνέχεια της δημιουργικής πορείας του χορωδιακού μας συνόλου.

 

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ Β' ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας ότι η επίδοση των ελέγχων προόδου για το Δεύτερο τρίμηνο θα γίνει την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 και ώρες 12.00 - 14.00

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014 η Χορωδία του σχολείου συμμετείχε με πολύ μεγάλη επιτυχία στην 6η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας. Φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ. 

Στο έγγραφο αξιολόγησης που απέστειλε στο διευθυντή του σχολείου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Νίκος Ευθυμιάδης αναφέρεται με κολακευτικά λόγια στη χορωδία και μας καλεί να εξετάσουμε τη δυνατότητα να εκπροσωπούμε "το Θεσμό και την Ελλάδα σε φεστιβάλ, διαγωνισμούς και συναυλίες στο εξωτερικό". Το έγγραφο εδώ  

Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ, στην οποία συμμετέχουν και οι κ.κ Alexander Vujic- Καθηγητής Μουσικής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, Θόδωρος Αντωνίου ? Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Συνθετών και Καθηγητής Σύνθεσης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και Μιράντα Καλδή - Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, πρότεινε τη συμμετοχή της χορωδίας μας σε Διεθνή Διαγωνισμό Σχολικών Χορωδιών στην πόλη Novi Sad της Σερβίας, στις 12 Απριλίου 2014.


ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ BLOG ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Μπορείτε να επισκέπτεσθε το blog του σχολείου μας στη διεύθυνση http://18gymnasioathens.blogspot.gr 

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Μετά το άνοιγμα των προσφορών των 5 ταξιδιωτικών γραφείων, ως πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά κρίθηκε εκείνη του ταξιδιωτικού γραφείου Interland με κατάλυμα στο ξενοδοχείο Thessalikon Grand (http://www.thessalikongrand.gr/) στην Καρδίτσα και κόστος 65? ανά άτομο με ημιδιατροφή.


ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΟΔΟΥ Α' ΤΡΙΜΗΝΟΥ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ


Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας ότι οι έλεγχοι πρόοδου για το Α' τρίμηνο θα επιδοθούν την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 12.00 - 14.00. 

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη συμβουλίου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Όσοι γονείς/κηδεμόνες ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι, μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση υποβολής υποψηφιότητας από εδώ και να την καταθέσουν στο σχολείο μέχρι την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 14.00.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ


Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ημέρες και ώρες που μπορείτε να συναντήσετε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου επιλέγοντας εδώ


ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ

Επισκεφθείτε εικονικά την Ακρόπολη εδώ, θαυμάστε την Ζωφόρο του Παρθενώνα εδώ, μάθετε περισσότερα για την Αθηνά τη θεά της Ακρόπολης εδώ, χρωματίστε την Πεπλοφόρο εδώ και τέλος επισκεφθείτε το Μουσείο της Ακρόπολης στο Google Art Project εδώ.


ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014


Από τη Δευτέρα 18/11/2013 ισχύει το επικαιροποιημένο ωρολόγιο πρόγραμμα το οποίο μπορείτε να δείτε (και να τυπώσετε) ανά τμήμα από την επιλογή "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ" στην κορυφή της σελίδας.


ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 18ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ


Δείτε δημιουργίες των μαθητών του 18ου Γυμνασίου Αθηνών εδώ.


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ


Για πληροφορίες πατήστε εδώ.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Ξεκινώντας για φέτος τη συνεργασία μας και ειδικότερα για να γνωριστείτε με το Σύλλογο Διδασκόντων, να ενημερωθείτε για  τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου (ειδικά οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Α? Γυμνασίου) και να ανταλλάξουμε απόψεις για τη βελτίωση των συνθηκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Σ Α Σ    Π Ρ Ο Σ Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας (είσοδος από Λεωφόρος Ιωνίας) τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 18:00. 

19 Νοεμβρίου 2012: Νέο ωρολόγιο πρόγραμμα σχολείου

 

Μπορείτε εδώ να δείτε το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα για κάθε τμήμα του σχολείου.

Μπορείτε εδώ να δείτε τις ώρες που οι καθηγητές δέχονται τους γονείς

Μπορείτε να δείτε τον ενημερωμένο Σύλλογο Διδασκόντων εδώ.

 

1 Νοεμβρίου 2012: Ματαίωση εκπαιδευτικής επίσκεψης

 

Ματαιώνεται η επίσκεψη της Β' τάξης του σχολείου στην έκθεση "Μουσική και Δημοκρατία στην Κλασική Αθήνα" στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων που ήταν προγραμματισμένη για Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012 λόγω πορειών στο Σύνταγμα.

28 Οκτωβρίου 2012: Μαθητική παρέλαση Αθήνας

Το σχολείο μας ήταν ένα από τα 22 σχολεία της Αθήνας που έλαβαν μέρος στην μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σύνταγμα. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες (εδώ) καθώς και video (εδώ) από την παρέλαση.

26 Οκτωβρίου 2012: Σχολική εορτή 28ης Οκτωβρίου 2012

Η σχολική εορτή για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 με ώρα έναρξης 8.30 π.μ. Σε αυτή θα γίνει ο ορισμός των σημαιφόρων και παραστατών της σημαίας (περισσότερα εδώ) καθώς και η απονομή των αριστείων και βραβείων στους μαθητές και μαθήτριες του προηγούμενου σχολικού έτους 2011-2012 (περισσότερα εδώ)
 

28 Σεπτεμβρίου 2012: Σχολικός διαγωνισμός Αστρονομίας

Πληροφορίες για το σχολικό διαγωνισμό Αστρονομίας "Γίνε επιστήμονας του Κασίνι για μια μέρα" εδώ

10 Σεπτεμβρίου 2012: ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά 2012-2013 με τον αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 π.μ. Στη συνέχεια οι μαθητές θα χωριστούν σε τμήματα και θα τους μοιραστούν τα βιβλία τους. 

Ιούλιος 2012: Το Σχολείο μας στην οκτάδα των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων 2012 στην πόλη Daegu της Κορέας!!!

Η ποδοσφαιρική ομάδα του σχολείου εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο μας την πόλη των Αθηνών και φυσικά την Ελλάδα, πέρασε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του ποδοσφαιρικού τουρνουά των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων που γίνονται στην πόλη Daegu της Νότιας Κορέας. Εκεί δυστυχώς έπεσε πάνω στην μετέπειτα νικήτρια και καλύτερη ομάδα του τουρνουά μικτή της περιοχής Lanarkshire της Σκωτίας και έχασε δύσκολα με 6-4. Παρόλα αυτά είμαστε ενθουσιασμένοι και υπερήφανοι με την προσπάθειά τους. Συγχαρητήρια παιδιά και εις ανώτερα!!!!

Δείτε και εδώ

Φωτογραφίες από τους αγώνες εδώ 

Μάιος 2012 : Πρόγραμμα Εξετάσεων Μαϊου-Ιουνίου 2012

Αλλαγή στο πρόγραμμα εξετάσεων της Γ' Γυμνασίου

Για να δείτε το πρόγραμμα εξετάσεων Μαΐου-Ιουνίου 2012, πατήστε εδώ

Απρίλιος 2012: Το Σχολείο μας πάει Κορέα!!!

Στον τελικό του τουρνουά ποδοσφαίρου 6Χ6 που διοργάνωσε ο Δήμος Αθήνας για τα σχολεία του, το σχολείο μας κέρδισε το 2ο Πειραματικό Αθηνών με 5-4 στην παράταση!!! Το έπαθλο: επτά ημέρες στην Κορέα (12-19 Ιουλίου 2012) για να εκπροσωπήσουμε το Δήμο σε Παγκόσμιο Τουρνουά Σχολείων!! Συγχαρητήρια παιδιά.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 05 Μάρτιος 2017 23:38